Cultura | Agentul dăunător | Doza/ha & Mod de aplicare | Stadiul de utilizare | Numar maxim de aplicari | Timp de pauza (nr. zile) |
---|---|---|---|---|---|
Viță de vie | Unincula necator (făinare) | 3 kg/ha in maximum 400 l apă/ha 6 kg/ha in maximum 800 l apă/ha 9 kg/ha in maximum 400 l apă/ha 12 kg/ha in maximum 1600 l apa/ha | Se aplica din faza de 2 frunze pana la coacerea boabelor (BBCH 12-85) | maxim 6 tratamente cu uninterval minim intre tratamente de 3-7 zile | – |
Pomi fructiferi | Venturia spp. (rapanul) | 2,5 kg/ha /m de inaltime a coroanei in maximum 500 l apa /ha. | Se aplica de la aparitia primelor frunze pana cand fructele au culoarea specifica soiului (BBCH 10-85) | maxim 6 tratamente cu uninterval minim intre tratamente de 3-7 zile | – |
Gloeosporium (putregaiul amar) | 2,5 kg/ha /m de inaltime a coroanei in maximum 500 l apa /ha. | Se aplica atunci cand fructele au aproximativ jumatate din dimensiunea finala pana la coacerea deplina (BBCH 74-87) | maxim 6 tratamente cu uninterval minim intre tratamente de 5-7 zile in cazul riscului de infectie/ de depozit | – | |
Capsuni (camp si sera) | Botrytis cinerea (putregaiul cenusiu | 5 kg/ha in maximum 2000 l apa /ha. | Se aplica la deschiderea primelor flori pana la a doua recolta (BBCH 58-89) | maxim 6 tratamente cu un interval minim intre tratamente de 5-7 zile | 1 |
123admin2023-05-22T18:40:29+00:00