Hrană sănătoasă și Mediu sănătos – pentru toți!

Știri

NeemAzal®-T/S Insecticid ecologic

Noi, Andermatt România, suntem subsidiara pionierului elvețian în protecția biologică a culturilor – Andermatt Group AG. În decursul anilor am construit  un  portofoliul global care este adresat atât fermierilor ecologici cât și celor convenționali. Focusul nostru este să oferim strategii complete cultivatorilor care au nevoie de soluții biologice eficiente să le protejeze culturile în continuare și să compenseze vidul lăsat de către retragerea produselor de protecție a plantelor sintetizate chimic.

Trifolio-M devine acționar în cadrul companiei Andermatt România!

Jens Berghäuser (stânga) Head of Sales and Marketing) & Nils Hiebert (dreapta) Management R&D Insecticides din partea Trifolio-M, vizitând livada experimentală din campusul USAMV București.

Aducem în România, împreună cu Trifolio-M, companie implicată în cercetarea și producția preparatelor biologice ce conțin  substanțe active extrase din plante,  produsul creat de aceștia – NeemAzal®-T/S.

Cu această ocazie, Trifolio-M a decis să devină un jucător activ pe piața din România, achiziționând 10% din acțiuniile filialei locale Andermatt. Împreună vom  ajuta ca viziunea noastră –  Hrană și mediu sănătos, pentru toți – să devină realitate!

Recent, o delegatie a companiei, Trifolio-M ne-a făcut plăcerea de ne vizita activitatea din România. Printre vizitele efectuate am fost  și la Livada Experimentală a Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București. Aceștia s-au bucurat să descopere în teren o parte din culturile pomicole cultivate în România amplasate chiar în centrul Bucureștiului.

NeemAzal®-T/S a fost intens testat în cadrul lucrărilor de doctorat sau a tezelor de disertație  de către studenții facultății de Horticultură. Astfel viitori ingineri, masteranzi sau doctoranzi horticoli au avut șansa să cunoască înainte de lansarea în România, modul de acțiune și eficiența produsului NeemAzal®-T/S.


NeemAzal®-T/S conține NeemAzal®, ingredientul activ pur din extras din sâmburii arborelui tropical de neem Azadiracta indica A. Juss. Ingredientul activ este obținut  sub formă de pulbere într-un proces special dezvoltat. Extractul se evidențiază în mod clar față de uleiurile de neem inferioare și uneori dăunătoare, care pot conține impurități discutabile și nu sunt aprobate ca produse de protecție a plantelor în Europa din cauza lipsei de standardizare. Procesul nostru de extracție garantează o calitate constantă înaltă.

Insecticidul biologic NeemAzal®-T/S conține, de asemenea, aditivi de formulare pe bază de materii prime regenerabile pentru o eficiență ridicată împotriva unei game largi de insecte dăunătoare.

Modul de acțiune al insecticidului NeemAzal®-T/S

Neemazal®-T/S nu are un efect toxic imediat (nu „doboară”) și are un mod de acțiune special în mai multe etape. În câteva ore de la aplicarea NeemAzal®-T/S , acesta are un efect inactivant asupra unei mari varietăți de insecte libere care sug, mestecă și extrag frunzele, cum ar fi afidele, muștele albe și tripsul. Insectele dăunătoare își încetează absorbția de hrană și, prin urmare, activitățile dăunătoare pentru plante. Procesele de dezvoltare și de mutare ale organismelor dăunătoare sunt inhibate, ceea ce duce la mortalitate după câteva zile. La organismele adulte, fertilitatea este redusă în mod semnificativ.

Modul de acțiune în mai multe etape și lent al NeemAzal®-T/S trebuie luat în considerare la evaluarea eficacității. Prin urmare, este mai important să se evalueze efectele de protecție a plantelor (de exemplu, absența daunelor alimentare, a coloniilor sau a producției de mierea de albine) decât numărul de organisme dăunătoare moarte. Adesea, coloniile de afide sunt încă vizibile pentru o perioadă de timp, dar afidele tinere nu se mai dezvoltă. Azadirachitina are capacitatea de a pătrunde în frunze și este transportată în interiorul plantei într-un mod subsistemic. Insectele dăunătoare (de exemplu, afidele sau larvele gândacului cartofului) absorb substanța activă (prin ingestie) ceea ce duce apoi la oprirea hrănirii.

Informatii tehnice