Termeni si condiții de utilizare a site-ului https://www.andermatt.ro/shop/

Magazin online

 

 1. Informații despre site-ul  https://www.andermatt.ro/shop/

Site-ul https://www.andermatt.ro/shop/ („Site-ul”) este detinut de Societatea ANDERMATT BIOCONTROL ROMANIA SRL („Andermatt”), cu sediul social in Bucuresti, sector 5, str. Gheorghieni, nr. 15-17, etaj 3, ap. 15, cod unic de  inregistrare 42942178, numar de ordine in registrul comertului J40/10238/2020, atribut fiscal RO, capital social subscris si varsat 100.000,00 lei, aport in numerar, împărțit în 10.000 de părți sociale.

 1. Obiectul termenilor și condițiilor

Termenii și condițiile („Termenii si Condițiile”) au ca obiect stabilirea modalităților prin care Andermatt Biocontrol Romania SRL (numită în continuare Furnizor) pune la dispoziția utilizatorilor site-ul https://www.andermatt.ro/shop/  (numiți în continuare Utilizatori), respectiv a condițiilor prin care utilizatorii au acces și folosesc acest site.

Orice conexiune la site este subordonată respectării Termenilor și Condițiilor de utilizare a site-ului, pe care Furnizorul își rezervă dreptul de a-l modifica sau de a-l actualiza în orice moment.

Accesul și utilizarea site-ului are drept conseciță consimțămantul dumneavoastră cu privire la Termenii și Condițiile prezente.

Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile descriși în prezenta politică, vă recomandăm să nu utilizați acest site. Considerăm că prin continuarea utilizării site-ului confirmați că ați citit și acceptat în totalitate acești termeni și condiții.

Furnizorul nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor și Condițiilor.

 1. Accesul la site

Furnizorul depune toate eforturile pentru a menține accesibil site-ul. Precizăm că în scopul mentenanței, actualizării și pentru orice alt motiv cu precădere de ordin tehnic, accesul la site poate fi întrerupt. Furnizorul nu poate fi făcut responsabil de aceste întreruperi și de consecințele care pot să decurga pentru utilizatori.

Magazinul online poate fi folosit doar de către persoane care au împlinit vârsta de 18 ani.

Persoanele sub vârsta de 18 ani pot folosi magazinul online numai cu acordul parinților sau tutorelui legal.

 1. Drepturile de proprietate intelectuala

Tot conținutul și materialele disponibile pe https://www.andermatt.ro/shop/ inclusiv textul, grafica, numele site-ului, codul și logo-urile sunt proprietatea intelectuală a Furnizorului și sunt protejate de legea drepturilor de autor și de mărcile comerciale aplicabile. Orice utilizare necorespunzătoare privind reproducerea, distribuirea, afișarea sau transmiterea oricărui conținut de pe acest site este strict interzisă, cu excepția cazului în care este autorizat în mod expres de Furnizor.

Imaginile care apar pe site-ul https://www.andermatt.ro/shop/  provin din diferite surse:

*proiectele noastre

*proiecte la care am colaborat

*fotografii stock simulari prelucrate de noi

*fotografii preluate de la parteneri

Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza continutul numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile prezentului document.

Utilizatorul acceptă că administratorul site-ului poate stabili reguli și limitări privind folosirea serviciilor. Accesarea serviciilor și a conținutului anumitor secțiuni ale site-ului se poate realiza folosind numele de cont și parola.

Elementele prezente pe acest site pot fi modificate fără preaviz și sunt puse la dispoziție fără nicio garanție de niciun fel, expresă sau tacită și nu pot da prilej la niciun drept la despăgubire.

Informațiile și imaginile conținute pe site sunt protejate prin dreptul de autor (copyright)             © Andermatt Biocontrol Romania – 2024 sau dreptul de autor al partenerilor săi.

Orice sesizare cu privire la încalcarea dreptului de autor se va face la adresa de email: contact@andermatt.ro .

Utilizatorii sunt exclusiv răspunzători pentru orice comunicare transmisă prin intermediul site-ului, inclusiv, dar fără a se limita la, veridicitatea și acuratețea lor.

 1. Utilizarea documentelor

Nici un document provenit de pe site nu poate fi copiat, reprodus, publicat, descarcat, postat, transmis sau distribuit, oricare ar fi modalitatea, cu exceptia cazului unei simple înregistrari a documentelor pe un computer personal pentru utilizarea personală de către utilizator și doar în scopuri necomerciale. În acest caz utilizatorii trebuie să păstreze intacte menționările asupra proprietății.

Transformarea sau modificarea acestor documente sau utilizarea lor într-un alt scop constituie o infracțiune a drepturilor de proprietate Andermatt Biocontrol Romania SRL sau ale terților.

Reproducerea parțială sau totală a documentelor, mărcilor comerciale, imaginilor sau altor materiale de pe acest site, pe orice suport, este strict interzisă fără consimțământul expres și in prealabil în scris al furnizorului.

 1. Poșta electronică

Pentru a coresponda cu Furnizorul prin posta electronică, Utilizatorii vor trebui să completeze formularele de corespondență electronică menționate pe site. Răspunsurile formulate de către Furnizor la email-uri nu vor putea fi asimilate sau nu vor putea constitui dovada exercitării unei activități publicitare, promoționale sau comerciale pe teritoriul țării de destinație a răspunsurilor.

 1. Limitarea responsabilității

Documentele și informațiile difuzate pe site sunt furnizate ca atare fără nicio garanție expresă sau tacită de oricare fel ar fi. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica sau de a corecta conținutul site-ului în orice moment, fără preaviz. Furnizorul nu va putea fi ținut responsabil în caz de contaminare a materialelor informatice ale utilizatorilor în urma răspandirii unui virus sau a altor infectări informatice. Utilizatorului acestui site îi revine obligația de a lua toate măsurile adecvate astfel încat să își protejeze propriile date și/sau programe de contaminarea cu eventualii viruși care circulă în rețeaua internet.

În nicio situație Furnizorul, angajații săi, furnizorii săi sau partenerii menționati pe site nu vor putea fi ținuti responsabili, cu titlul unei acțiuni în responsabilitate contractuală, în responsabilitate delictuală sau al oricărei alte acțiuni, al oricărei pagube directe sau indirecte, incidente sau accesorii, sau al oricărei naturi ar fi sau al oricărui prejudiciu, cu precădere, de natură financiară sau comercială, rezultând din utilizarea site-ului sau a unei informații oarecare obținute pe site-ul său.

Site-ul poate conține legături simple sau mai semnificative către site-urile partenere sau ale terților. Furnizorul nu exercită niciun control asupra acestor site-uri și nu asigură în consecință nicio responsabilitate cu privire la disponibilitatea acestor site-uri, la conținutul, publicitatea, produsele și/sau serviciile disponibile pe sau de la aceste site-uri. Astfel, Furnizorul nu va fi deloc responsabil de daunele directe sau indirecte care pot surveni cu ocazia accesului utilizatorului pe site-ul partenerului sau a utilizarii acestui site, de nerespectarea conținuturilor sau a serviciilor cu orice reglementare sau orice atingere la drepturile terților. Furnizorul declina orice responsabilitate cu privire la informațiile, materialele, programele site-urilor legate prin legaturi de tip hyperlink la site-ul său.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate eronat, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, Furnizorul își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța utilizatorul telefonic sau pe e-mail în cel mai scurt timp, despre eroarea aparută, dacă produsul nu s-a livrat incă.

Caracteristicile produselor prezentate pe site sunt furnizate/preluate/puse la dispoziție de producători și furnizori, Andermatt neasumându-și răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

Prețurile produselor de pe acest site sunt informative și pot suferi modificari neanunțate. Promoțiile prezentate pe site sunt valabile în perioada de timp menționată și în limita stocului disponibil. Unitatea de măsură pentru comercializarea produselor este bucata. Toate produsele prezentate pe acest site sunt disponibile în limita stocului fizic. În cazul epuizării stocului, Furnizorul poate oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca și aspect și specificații tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.

De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate pe site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabilă de către producători/furnizori.

Vă informăm că eventualele reclamații privind deficiențele estetice ale produselor, vor fi luate în considerare și vor fi analizate doar dacă acestea se reclamă în primele 2 zile de la momentul recepției produsului.

În niciun caz, Furnizorul nu poate fi făcut responsabil pentru utilizarea defectuoasă sau în alte scopuri decât cele conținute în specificațiile produselor achizitionate de utilizatori prin intermediul magazinului online. Înainte de utilizarea unui produs achiziționat din magazinul online, Utilizatorul trebuie să își însușească instrucțiunile de utilizare, așa cum sunt acestea menționate pe eticheta produsului, precum și informațiile conținute în fișele tehnice de securitate.

 1. Transferul proprietății Produselor

Proprietatea și riscurile asupra Produselor vor fi transferate Utilizatorului, sub condiția efectuarii plății de către acesta, la livrare în locația indicată în comandă (prin livrare se înțelege semnarea de către Utilizator, la momentul recepționarii Produselor, a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire a facturii în cazul livrărilor efectuate prin mijloace proprii ale Furnizorului).

Prin semnarea documentelor menționate anterior și verificarea produselor livrate, Utilizatorul confirmă recepționarea cantitativă și calitativă a acestora, renunțând la orice posibilitate de reclamație ulterioară. În cazul unei reclamații, vă rugăm să consultați Politica de Retur – Reclamații. (https://www.andermatt.ro/politica-de-retur/).

 1. Cum să cumperi din magazinul online

9.1. Plasarea comenzii si disponibilitatea produselor

Poți căuta un produs direct în câmpul special de căutare sau navigând în categoriile de produse direct din meniul afișat. De asemenea, poți căuta produse specifice în functie de cultura, dăunatorul sau boala culturii în câmpul special de căutare.

Adaugă Produsele dorite în coșul de cumpărături prin introducea cantității dorite și apăsarea butonului „Adaugă în coș.” Poți adăuga în coș mai multe produse, din categorii diferite.

Comanda va fi finalizată după efectuarea plății, prin modalitățile de plata prevazute la art. 9.6.

Odată adăugat în coșul de cumpărături, un produs este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru acesta. Adăugarea unui produs în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi și implicit nici rezervarea automata a produsului respectiv.

9.2. Anularea Comenzii

Utilizatorul poate solicita anularea comenzii înainte de livrarea acesteia prin transmierea unei solicitări telefonic la 0741 011397 sau prin email: contact@andermatt.ro.

          9.3. Prețurile

Prețurile produselor existente în magazinul online includ TVA în conformitate cu legislația în vigoare.

          9.4. Facturarea

Furnizorul va emite către Utilizator o factură pentru produsele livrate, Utilizatorul având obligația să furnizeze corect și complet toate informațiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislația în vigoare.

Furnizorul nu își poate asuma nicio responsabilitate cu privire la datele de facturare introduse în mod eronat de către Utilizator, factura fiind emisă în conformitate cu datele introduse de Utilizator la momentul creării contului și/sau plasării comenzii.

9.5. Livrarea

Furnizorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor și va asigura transmiterea documentelor de livrare. Furnizorul va efectua livrarea produselor și serviciilor doar pe teritoriul Romaniei.

Comenzile plasate în intervalul luni-vineri vor ajunge la destinație într-un interval de 2 și 5 zile lucratoare. Comenzile făcute vineri (după ora 16.00), sâmbata și duminică vor fi livrate între 2 și 5 zile lucratoare începand cu prima zi lucratoare.

În perioada sărbătorilor și pe parcursul desfășurării unor campanii comerciale (de tipul BlackFriday), durata maximă de livrare a unei comenzi poate crește la șapte zile lucrătoare. Pentru comenzile livrate prin serviciul de curierat, orice întarziere mai mare de acest interval nu este responsabilitatea noastră, ci a firmei de curierat.

          9.6. Plata

Produsele comandate pot fi achitate online prin card bancar

          9.7. Politica de retur

Clientul persoană fizică, are dreptul să returneze un Produs în termen de 10 (zece) zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare în conformitate cu OUG nr. 34/2014.

Furnizorul va rambursa Clientului persoană fizică, suma achitată în termen de 14 (paisprezece) zile de la data informării de catre Client, persoană fizică, cu privire la returul Produselor comandate. Suma aferentă va fi returnată astfel:

 • pentru Comenzile achitate cu card bancar – prin restituire in contul din are a fost efectuată initial plata;
 • Dacă sunteți consumator și ați comandat produse de pe acest site, aveți optiunea de a returna produsele în termen de 10 zile de la data primirii expedierii, fără penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Pentru retur puteți face o cerere prin e-mail la adresa de e-mail contact@andermatt.ro.
 • Legislatia romană n domeniu prevede urmatoarele: “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”. (conf. O.G. 130/2000 art. 2 lit. e.). “Clienți” sau “consumatori” sunt doar Persoane Fizice. Clienții cu personalitate juridica nu au dreptul să denunțe unilateral contractul, legislația în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.
 • Având în vedere natura produselor comercializate pe acest site, este posibil să fie necesare îndeplinirea anumitor condiții pentru ca dreptul de retragere să fie aplicabil (cum ar fi ca produsele sa să nu fi fost desigilate la livrare).
 • În cazul in care doriti sa returnati produsele achizitionate prin intermediul Magazinului online vă rugam să transmiteți cererea dumneavoastră pe adresa de e-mail contact@andermatt.ro și să așteptați să vă contactăm pentru a aranja detaliile legate de livrarea bunurilor, inclusiv confirmarea adresei la care ar trebui să fie returnat produsul.
 • După primirea returului, produsele vor fi verificate de către angajații depozitului nostru. După ce produsele sunt acceptate în stocul nostru, vom genera o factura de corecție și vă vom rambursa suma prin același canal de plată pe care l-ați selectat în timpul comenzii in termen de maxim 30 zile de la data denuntarii contractului.
 • În cazul returnarii produselor, Clientului i se returneză contravaloarea produselor comandate (în cont bancar), cheltuiala transportului produsului returnat revenindu-i Clientului. Returul se face doar prin curier.  În cazul tranzacțiilor online cu cardul sumele vor fi returnate pe cardul inițial de unde s-au primit banii.
 • Produsele  returnate trebuie să fie in aceeași stare în care au fost primite. Ambalați în mod corespunzator produsul pentru ca acesta să fie ferit de șocuri ce pot apărea în timpul transportului. Produsele care ajung retur in depozitul nostru și prezintă urme de deteriorare din cauza ambalarii necorespunzatoare, nu vor putea beneficia de garantia returnării.
 • NU se acceptă returul produselor care: au fost desigilate/testate/utilizate/nu sunt însoțite de documentele ce dovedesc achiziția/au ambalajele deteriorate. În cazul în care nu sunt respectate condițiile de retur, nu vom accepta restituirea banilor.
 • Pentru notificări ale intenției de retur și orice alte întrebări, contactați-ne la adresa de e-mail: contact@andermatt.ro
 1. Garanția produselor

Toate produsele comercializate prin intermediul site-ului, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Toate produsele comercializate prin intermediul site-ului vor fi insoăite de Certificate de analiza și Fișe tehnice de Securitate.

Furnizorul respectă garanția legală de conformitate.

 1. Forța majoră

Nicio parte nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea la timp şi/sau în mod corespunzător, total sau parţial, a oricăreia din obligaţiile ce îi revin în baza termenilor si conditiilor ori a contractului dintre parti dacă neexecutarea obligaţiei respective a fost cauzată de un eveniment de forţă majoră, asa cum este definită ea de către legea română, cu conditia dovedirii evenimentului de forta majora in termen de 15 zile calendaristice de la producere cu certificat de fortă majora emis de organismele abilitate.

Partea care invocă un eveniment de forţă majoră este obligată să aducă la cunoştinţa celeilalte părţi producerea acestuia în termen de maxim 15 zile calendaristice de la producere şi să ia măsurile care se cuvin în vederea limitării consecinţelor respectivului eveniment.

 1.  Conciliere amiabila

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin email, sau cu persoana cu care discutati, puteți lua legatura pentru o consiliere interna gratuita cu Maria_Roxana Calalb, telefon: 0741 011397, email: contact@andermatt.ro

 1. Jurisdicția și legea aplicabila

Orice litigiu cu privire la site sau la prezentul document va fi solutionat de instanța de judecată material competenta de la sediul Furnizorului, legea aplicabila fiind legea romana indiferent de părți sau circumstanțe.

Termenii si Condițiile se completează cu prevederile Codului Civil şi ale altor acte normative care reglementează raporturile juridice dintre profesionişti şi care, eventual, ar deveni incidente în raporturile de faţă.

Utilizarea site-ului https://www.andermatt.ro/shop/ înseamna acordul dumneavoastra expres la aplicarea prezentei clauze jurisdicționale. În cazul în care una dintre dispozițiile acestei notificari legale va fi declaratăă, nulă sau neaplicabilă oricare ar fi motivul, aceasta va fi considerată ca nefăcând parte din acestă notificare legală și nu va afecta validitatea și nici aplicarea celorlalte dispoziții.

 1. Feedback

Feedback-ul utilizatorului este foarte important pentru noi și îl așteptăm telefonic la numarul 0741 011397 sau email: contact@andermatt.ro

Utilizatorul va primi un răspuns oficial în maxim 48 de ore lucratoare de la primirea de către Furnizor a feedback-ului utilizatorului.

 1. Confidențialitate. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Protecția informațiilor in cursul procesarii datelor dumneavoastră personale este o prioritate majoră a Furnizorului, de aceea toate datele colectate în cursul vizitelor pe site-ul nostru web sunt procesate conform prevederilor legale. Furnizorul se angajează sa nu dezvaluie nici o informatie cu privire la vizitele dumneavoastra pe acest site, exceptand situatiile legale.

Furnizorul poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor entități cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plată / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piată a produselor și serviciilor noastre.

Informațiile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal se găsesc în secțiunea Politica de confidentialitate și pot fi accesate aici. https://www.andermatt.ro/politica-de-confidentialitate/

 1. Dispoziții finale

În cazul în care, din indiferent ce motiv, orice clauză din acești termeni și condiții se va dovedi nulă, inaplicabilă sau nevalabilă, ea va fi înlocuită cu o clauză validă, cât mai aproape ca sens de clauza inițială.

Nevalabilitatea/ineficacitatea unei clauze/prevederi din acești termeni și condiții nu va afecta valabilitatea/aplicabilitatea celorlalte clauze/prevederi, care vor continua să se aplice nemodificate.