Hrană sănătoasă și Mediu sănătos – pentru toți!

Știri

Ziua Pământului 2024

Sustenabilitate în acțiune la Andermatt

Grupul Andermatt s-a angajat în viziunea unei alimentații sănătoase și a unui mediu sănătos, pentru toți.
Angajamentul nostru se concretizează prin intermediul gamei noastre de produse de calitate și se extinde la industriile în care activăm: agricultură, casă și grădină și creșterea animalelor. În plus, ne propunem să ne aliniem viziunea la cultura, comportamentul și alegerile făcute în cadrul organizației noastre. De exemplu, recunoaștem că materialele de construcție, modurile de transport și organizarea proceselor de lucru au un impact direct asupra emisiilor de CO2, de aceea ne propunem să le reducem.

Companiile elvețiene din cadrul grupului Andermatt dau tonul

Ca parte a extinderii din Grossdietwil, o clădire de 7.600 m2  a fost construită în mare parte din lemn provenit din copaci indigeni, contribuind astfel la absorbția a 980 de tone de CO2. În plus, Andermatt Service AG a instalat 15 sonde terestre pentru a genera încălzire și răcire geotermală. Andermatt Biocontrol Suisse AG a achiziționat cinci mașini electrice, care permit personalului să parcurgă 100.000 de km pe an folosind electricitatea în loc de benzină. De asemenea, recentele îmbunătățiri ale procesului de producție implementate în două dintre locațiile lor de creștere a insectelor au dus la o economie de 20-30% la materiile prime. Planurile ulterioare au inclus și instalarea unui sistem fotovoltaic suplimentar de 245 kWp în 2024.

Andermatt – Companiile de producție care susțin schimbarea

La Biofa GmbH, Germania, este în curs de instalare un sistem fotovoltaic de 350 kWp. Acesta va fi completat de patru stații de încărcare electrică și de un vehicul electric în flota companiei.Tot în Germania, ABiTEP GmbH, s-a implicat într-un proiect de cercetare pentru dezvoltarea unor îngrășăminte certificate ecologic, bazate pe fier și fosfor, evitând utilizarea materialelor plastice. Conform rezultatelor recente ale proiectului, prototipurile care folosesc tulpini de Bacillus au obținut cele mai bune performanțe. Pentru mai multe informații, puteți să vizitați SUSFERT.
Andermatt Canada, se aprovizionează acum cu materii prime și materiale consumabile la nivel local, economisind 2.265 km de transport pentru fiecare livrare. În plus, deșeurile de producție au fost reduse cu 10%.În Africa de Sud, Andermatt PHP s-a extins rapid pentru a răspunde cererii globale în creștere. În ciuda unei creșteri a volumelor de producție de până la 73%, au reușit să reducă necesarul de energie electrică din rețelele pe bază de cărbune cu 10%, datorită unui nou sistem fotovoltaic instalat. Compania este în proces de eliminare graduală a containerelor din plastic (folosite pentru aprovizionarea piețelor locale și africane), înlocuindu-le cu doypack-uri HDPE reciclabile și flexibile.
De asemenea, compania producătoare de biostimulanți Andermatt Madumbi (Africa de Sud), a realizat economii semnificative de eficiență în ceea ce privește spațiul, transportul și utilizarea apei. Într-un exemplu specific, o concentrare sporită a dus la o economie de 70% din cantitatea inițială de plastic necesară pentru a acoperi aceeași suprafață de teren.

Acesta este doar începutul: Angajamente viitoare

Până în anul 2040, Grupul Andermatt își propune să atingă un nivel net de zero emisii de gaze cu efect de seră.În prezent, se desfășoară calcularea emisiilor de gaze cu efect de seră ale întregului grup pentru anul 2023. Utilizând „Protocolul privind gazele cu efect de seră”, o metodologie recunoscută la nivel internațional, scorul de bază va furniza o măsură de referință pentru a orienta îmbunătățirile și angajamentele viitoare. Contribuția și implicarea fiecărui angajat Andermatt sunt esențiale pentru atingerea acestui obiectiv.

Invităm și provocăm și alte companii să facă același lucru.